Nieuwbouw De Boom­gaard bereikt hoogste punt

4 juni 2020

Er wordt hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe Kindcentrum De Boomgaard in Nijmegen-Lent. Het fraaie nieuwe gebouw, dat Stichting Sint Josephscholen en KION samen laten realiseren in de nieuwe wijk Woenderskamp, bereikte gisteren officieel zijn hoogste punt.

Het Kindcentrum is een directe samenwerking tussen St. Josephscholen en Kion, zodat kinderopvang (waaronder buitenschoolse) én basisonderwijs op één locatie kunnen worden verzorgd. De bouw gaat voorspoedig en verloopt volgens planning. Alles wordt in het werk gesteld om 24 augustus ouders en kinderen in het nieuwe gebouw te kunnen ontvangen.

Vlaggen in top

Gisteren, 3 juni, werd het bereiken van het hoogste punt op een bijzondere wijze gevierd op de bouwlocatie aan de Italiëstraat/Titiaanstraat. Vanwege de coronasituatie op een iets andere wijze dan gebruikelijk. Twee leerlingen van het in aanbouw zijnde kindcentrum, Annabel en Simon Kersten, hesen samen met Jeroen Claassen (directeur De Boomgaard) en Verona Kuijpers (clustermanager KION) de twee vlaggen in top. Daarna boden zij de bouwvakkers een taart aan.

Toekomstige buurtgenoten

Na dit programmaonderdeel op de bouwlocatie gingen de kinderen (met hun begeleiders) bij een aantal directe buren van het nieuwe kindcentrum langs en overhandigden hen een appelboompje. Vandaag, 4 juni, ontvangen de overige wijkbewoners eveneens een attentie waarmee De Boomgaard zich graag voorstelt als toekomstige buurtgenoot van Woenderskamp.

Boomgaard hoogste punt (foto: © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography)

Aanmelden

Ondertussen heeft al een flink aantal ouders uit de in aanbouw zijnde wijk Woenderskamp hun kind(eren) aangemeld voor het nieuwe kindcentrum De Boomgaard. Er is nog ruimte voor nieuwe kinderen. Voor meer informatie: www.bsdeboomgaard-lent.nl en www.kion.nl. Daar is tevens informatie te vinden over de wijze van aanmelden.