Werken bij St. Joseph­scholen

St. Josephscholen: een kleine stichting met een overzichtelijke omvang. Veertien scholen in Nijmegen, allemaal met minder dan 500 leerlingen. Dit is wie wij willen zijn. Omdat we met deze omvang de menselijke maat kunnen waarborgen. Op de Josephscholen kennen we elkaar. Leerlingen, ouders en collega’s. Hier voelt iedereen zich gezien en gehoord. Werk je bij ons, dan voel jij dat ook. Bij ons ben je in de eerste plaats mens, daarna professional, nooit een nummer.

Ben je nieuwsgierig hoe het is om bij ons aan de slag te gaan? Bekijk dan hier welke mogelijkheden we voor je hebben.

Waarom zou jij voor St. Josephscholen kiezen?

Werk je in het onderwijs, dan ben je van vitaal belang voor de samenleving. Dat maakt je werk betekenisvol, hoe dan ook. Dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Daarvan zijn we goed doordrongen. Wat we doen, doen we gewoon goed. En dat verwachten we ook van jou. Want alle kinderen hebben recht op gewoon goed onderwijs.

Wij hechten aan de menselijke maat. Bij ons word je gezien. Jouw mening en jouw behoeften vinden wij belangrijk. Zelf keuzes maken, regie nemen: dat stellen we op prijs. En als je iets dwarszit, dan mag je dat gewoon zeggen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Op onze scholen zijn het geen loze woorden. Dit is wat we ten diepste geloven. Op de Josephscholen maak je deel uit van een hecht team. Je hebt collega’s op wie je kunt bouwen, met wie je kunt sparren, die je helpen en met wie je plezier kunt maken. Je werkt samen met ouders en met collega’s van andere Josephscholen. En je wordt door dik en dun gesteund door het bestuur. Samen zet je je in voor ons collectieve doel: kinderen laten leren.

Het is een van de mooiste bewegingen die een mens maken kan: verder reiken dan gisteren. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je ontwikkelt. En natuurlijk kunnen we je daar goed bij begeleiden. Ontwikkeling, leren, groei: het is immers de kern van wat we doen. En klaar ben je nooit. Want morgen kan het altijd beter dan vandaag. We hebben geen grote interne academie, geen breed vaststaand professionaliseringsaanbod. Een bewuste keuze: elke ontwikkelvraag is immers weer anders. En wij geloven dat we je het beste kunnen begeleiden als we goed naar je wensen luisteren en flexibel zijn.

Het is fijn om te werken op de Josephscholen. We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en geniet van wat je doet. Niet alleen omdat we je dat gunnen, maar ook omdat dit een voorwaarde is om kinderen met plezier te laten leren. Wij geloven dat kinderen leren als ze blij zijn. Plezier is de sleutel om hun intrinsieke motivatie aan te spreken. En datzelfde geldt voor ons.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken collega’s die houden van hun vak en ons collectieve doel delen om kinderen te laten leren. Die goed zijn in hun werk en tegelijk beseffen dat het altijd beter kan. Die het lef hebben regie te nemen en hun hoofd boven het maaiveld uit te steken, zonder daarbij de verbinding met anderen te verliezen. Die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Fijne collega’s, op wie en met wie wij kunnen bouwen. Herken jij je hierin? Dan ontmoeten we je graag!

Stuur ons je open sollicitatie

Hebben wij momenteel geen specifieke vacature die jou aanspreekt, maar wil je wel graag bij ons werken? Stuur ons dan je open sollicitatie.

Verstuur open sollicitatie

Heb je vragen?

Heb je vragen over werken bij St. Josephscholen? Stel ze hier! Je ontvangt een antwoord binnen twee werkdagen (uitgezonderd schoolvakanties). Uiteraard kun je ook altijd telefonisch contact opnemen.

Stel je vraag